”I september 1994 åkte jag med en landsman, SZ, till Stockholm för att sälja varor, i tron att jag skulle hjälpa honom med arbete. Själva resan blev startskottet för min passion för rökt kött. SZ hade ett litet rökeri i Skåne, där han rökte det bästa köttet, men i små volymer. Varor från hans rökeri sålde som smör, men det var inte tillräckligt. Jag försökte byta ut det lilla rökeriet mot ett väletablerat i Malmö, utan framgång. SZ och jag gick skilda vägar men jag behöll drömmen om att ha ett eget rökeri liknande det i Skåne.
Det tog sju år, 2001, innan vi samlade ihop pengar för att köpa en industrifastighet i Eldsberga och började ombyggnaden till en modern men samtidigt gammaldags typ av charkuteri. År 2002 startade vi produktionen utan att veta exakt hur vi skulle gå till väga. Som alltid i livet måste man ha lite tur med sig, och jag kan konstatera att lyckan har varit på vår sida. Vi har lyckats överträffa våra förväntningar, och Eldsberga chark har blivit en riktig succé.